Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Νευρικότητα και μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Νευρικότητα και μεικτά πρόσημα στη Wall Street στον απόηχο των πρακτικών της Fed
Διεθνή

Νευρικότητα και μεικτά πρόσημα στη Wall Street στον απόηχο των πρακτικών της Fed


Μειώνεται η όρεξη για ανάληψη ρίσκου, στον απόηχο των πρακτικών της Fed

Στον απόηχο των πρακτικών της Fed, όπου, επί της ουσίας, προαναγγέλθηκε το taper tantrum, αλλά και λόγω της ανησυχίας για την ευρύτερη διασπορά των κρουσμάτων κορωνοϊού και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, η όρεξη για ανάληψη ρίσκου έχει κοπεί, με σημαντικές επιπτώσεις στις αμερικανικές μετοχές.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά -0,1%, στις 34.931 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 «κινείται» στο +0,1%, στις 4.401 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq βρίσκεται στο +0,6%, στις 14.525 μονάδες

Πέρα από όσα αναφέρονται στα πρακτικά της Fed, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σεντ Λούις των ΗΠΑ, Bullard, υποστήριξε πως θα προτιμούσε το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης να μειωθεί το α’ τρίμηνο του 2022, ενώ παράλληλα επεσήμανε πως το δ’ τρίμηνο του 2022 είναι ένα λογικό χρονικό σημείο για να υπάρξει αύξηση του βασικού επιτοκίου αναφοράς από το τρέχον 0%-0,25%.
Σε αυτό το πλαίσιο, το δολάριο ενισχύεται έναντι των άλλων νομισμάτων, ενώ τα εμπορεύματα δείχνουν να «δυσκολεύονται», με τα βιομηχανικά μέταλλα όπως ο χαλκός να σημειώνουν μεγάλη πτώση.
Επίσης, οι τιμές του πετρελαίου δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τα κέρδη τους, αφού μια έκθεση της EIA έδειξε ότι τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 696 χιλιάδες βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 13 Αυγούστου.
Τόσο το Brent Crude χάνουν έδαφος για 6η διαδοχική συνεδρίαση, γεγονός που «αφήνει» τις τιμές του WTI μειωμένες κατά -14,2% από το υψηλό τους ένα μήνα πριν.
Ειδικότερα, το πετρέλαιο brent υποχωρεί κατά 2,10 δολ ή 3,1%, στα 66,13 δολ, αφού έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 21 Μαΐου.
Το αμερικανικό αργό West Intermediate (WTI) σημειώνει πτώση 2,28 δολ, ή 3,5%, στα 63,18 δολ μετά την πτώση στα 62,96 δολ, επίσης το χαμηλότερο επίπεδο από τις 21 Μαΐου.
Παράλληλα, η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς βρίσκεται στο 1,25%, μειωμένη κατά δύο μονάδες βάσης.
Σε ό,τι αφορά την πανδημία, στις ΗΠΑ οι αναμνηστικοί εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν από τον επόμενο μήνα, με πιο πρόσφορη ημερομηνία να θεωρείται η 20ή Σεπτεμβρίου.
Η απόφαση για την ανάπτυξη ενισχυτικών δόσεων έρχεται εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.
Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 13 κινούνται με θετικό πρόσημο και 17 με αρνητικό.
Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Merck με κέρδη 0,83 δολ. ή σε ποσοστό 1,07% στα 78,62 δολ. και ακολουθούν η Procter & Gamble στα 144,49 δολ. με κέρδη 0,83% και η Cisco Systems με άνοδο 0,82% στα 55,60 δολ.
Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι Chevron (-1,96%), Nike (-1,21%) και Dow (-1,07%). 

ΗΠΑ: Σε χαμηλά 17 μηνών οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

Μειωμένες κατά 20.000 είναι οι αιτήσεις για νέο επίδομα ανεργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, φτάνοντας τον αριθμό των 348.000.
Οι αρχικές αιτήσεις για το επίδομα μειώθηκαν περαιτέρω την περασμένη εβδομάδα στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020, φέρνοντας το επίπεδο των εβδομαδιαίων νέων αιτήσεων πιο κοντά στα επίπεδα προ κορωνοϊού.
Το Υπουργείο Εργασίας δημοσίευσε την εβδομαδιαία έκθεσή του.
Αρχικές αιτήσεις ανεργίας, εβδομάδα που έληξε στις 14 Αυγούστου: αναμένονταν 348.000 έναντι 364.000 και την ώρα που είχε αναθεωρηθεί στις 377.000 κατά την προηγούμενη εβδομάδα.

Goldman Sachs: Εξαγοράζει την ολλανδική εταιρεία διαχείρισης NNIP, έναντι 1,7 δισ. ευρώ

Στην εξαγορά της NNIP, του επενδυτικού βραχίονα της ολλανδικής ασφαλιστικής εταιρείας NN θα προχωρήσει η Goldman Sachs, έναντι 1,7 δισ. ευρώ, στη μεγαλύτερη εξαγορά από την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, από τότε που ο David Solomon ανέλαβε επικεφαλής το 2018.
Η συμφωνία αποτελεί μέρος της στρατηγικής του Solomon, ώστε να μειώσει την εξάρτηση των εσόδων της Goldman από τα κέρδη από τις παγκόσμιες αγορές και την παροχή συμβουλών σε συμφωνίες.
«Αυτή η εξαγορά μας επιτρέπει να επιταχύνουμε την αναπτυξιακή μας στρατηγική και να διευρύνουμε την πλατφόρμα διαχείρισης περιουσιακών μας στοιχείων» δήλωσε ο Solomon. Η NNIP, ή NN Investment Partners, διαθέτει 335 δισεκατομμύρια δολάρια σε υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία και η εξαγορά θα διπλασιάσει το σύνολο που διαχειρίζεται η Goldman Sachs στην Ευρώπη σε περισσότερα από 600 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τριγμοί στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω tapering

Πτώση καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, στον απόηχο των αναφορών της Federal Reserve για το tapering, παρά το γεγονός ότι η παγκόσμια οικονομία χάνει το momentum της ανάκαμψης.

O δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί 1,9% στις 15.633.
Στις 6.6577 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με απώλειες 2,9%.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει απώλειες 2,2% στις 25.784 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη υποχωρεί 1% στις 8.884 μονάδες.
 
Παρόλο που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραμένει σταθερή μέχρι στιγμής, ο αυξανόμενος πληθωρισμός προκάλεσε φόβους ότι οι κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως θα αρχίσουν να περιορίζουν τις πολιτικές τους για την εύκολη ρευστότητα, που συνέβαλε στην άνοδο των παγκόσμιων χρηματιστηριακών δεικτών σε νέα υψηλά επίπεδα.
Ο δείκτης ταξιδιών και αναψυχής υποχωρεί 2,4% εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων της μετάλλαξης Delta.
Πτώση καταγράφουν οι μετοχές του κλάδου εξόρυξης, εν μέσω απωλειών στις τιμές των commodities.
Οι μετοχές των Rio Tinto, Antofagasta και BP υποχωρούν άνω του 4%.

www.bankingnews.gr

 

Post a Comment

0 Comments